Aplikasi defog éléktronik sareng optik dina lénsa zum jarak jauh cctv

Aya dua jinis téknologi defog.
Defog optik
Umumna, cahaya anu katingali ku 770 ~ 390nm henteu tiasa nembus halimun, nanging, Infrabeureum tiasa nembus kabut, kusabab infrared gaduh panjang gelombang anu langkung panjang tibatan cahaya anu katingali, kalayan pangaruh anu jelas langkung jelas. Prinsip ieu dilarapkeun dina defog optik, sareng dumasar kana lensa sareng saringan khusus, sahingga sénsor tiasa raos caket-infrared (780 ~ 1000nm), sareng ningkatkeun kajelasan gambar tina sumber ku optik.
Tapi kusabab infra red mangrupakeun lampu anu teu katingali, éta luar ruang lingkup chip ngolah gambar, janten ngan ukur gambar hideung bodas anu tiasa didapet.
E-defog
Defog éléktronik nyaéta panggunaan algoritma pamrosésan gambar pikeun ningkatkeun gambar. Aya sababaraha palaksanaan éléktronik-defog.
Salaku conto, algoritma non-modél dianggo pikeun ningkatkeun kontras gambar, sahingga ningkatkeun persépsi visual subyéktif. Salaku tambahan, aya cara modél restorasi gambar dumasar modél, anu nalungtik anu nyababkeun modél katerangan sareng dégradasi gambar, modél prosés dégradasi, sareng ngagunakeun pamrosésan tibalik pikeun pamustunganana malikkeun gambar. Pangaruh éléktronik-defog penting, sabab dina sababaraha kasus alesan pikeun halimun gambarna aya hubunganana sareng résolusi lensa éta nyalira sareng algoritma ngolah gambar salian ti halimun.
Kamekaran téknologi defog
Sateuacan 2012, modul kaméra blok zum SC120 anu diluncurkeun ku Hitachi ngagaduhan fungsi defog. Moal lami deui, Sony, Dahua, Hivision, jst. Ogé ngaluncurkeun produk anu sami sareng éléktronik-defog. Saatos sababaraha taun dikembangkeun, téknologi éléktronik-defog laun parantos asak. Dina taun-taun ayeuna, pabrik lensa ngagaduhan kerjasama anu jero sareng pabrikan kaméra, sareng teras-terasan ngaluncurkeun sababaraha produk optik-defog.
Solusi ku View Sheen
Viewsheen parantos ngaluncurkeun sababaraha modul kaméra zum dilengkepan standar super defog (optik + éléktronik). Dina raraga kéngingkeun performa terbaik tina defog. Metode éléktronik + éléktronik digunakeun pikeun ngaoptimalkeun tina sumber optik kana pamrosésan back-end. Sumber optik kedah ngijinkeun cahaya infra merah sabisa-bisa diliwatan, janten lénsa apertur ageung, sénsor ageung sareng saring anu épék anti-réfléksi saé kedah diperhatoskeun sacara komprehensif. Algoritme kedah dumasar kana faktor sapertos jarak obyék sareng inténsitas kabut, sareng pilih tingkat defog, ngirangan noise anu disababkeun ku ngolah gambar.


Pos waktos: Dec-22-2020